Mac OS X Mountain Lion

Duymayanlara duyrulur ;

Mac OS X Mountain Lion



Apple bir kaç saat önce sitesinde yeni Mac OS X 'inin yakında geleceğini duyurdu sessiz sedasız.. apple.com 'a girerek veya buraya bakarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yeni Mac OS X Mountain Lion'da ne geliyor ? 
 

Messages



iPhone , iPad ve iPod 'larda bulunan iMessage artık Mac kullanıcıları için de var. Bu sayede sadece internet bağlantısı üzerinden diğer ios device'lara ve/veya mac bilgisayarlara mesaj atabilecek ve alabileceksiniz. (Mesajlara resim, video gibi media content eklenebildiğini söylememe gerek yok :)


Reminders


Yine iOS cihazlarında bulunan diğer bir özellik olan Reminders bundan sonra Mac OS 'da da bulunuyor. İşin diğer güzel bir yanı da burada eklediğiniz tüm reminderlarınız anında diğer iOS cihazlarınızda görünüyor, bu sayede hatırlatıcılarınızı o an size en yakın olan kaynaktan düzenleyebiliyorsunuz.

Notification Center

 Android ile birlikte çıkan notification bar kavramını apple , iPhone 'da iOS 5 ile birlikte çok güzel bir şekilde kullanıma sundu. iPhone (veya başka bir iOS device) kullanıyorsanız ne kadar işe yaradığını biliyorsunuzdur. Mac OS X Mountain Lion'da da basit bir swipe ile notification center 'ı açıyor ve kapatıyorsunuz.

Notes


Aynı şekilde notes 'da artık Mac OS X 'de de bulunuyor. Ve yine iCloud üzerinden tüm iOS cihazlarınızla senkronize olarak geliyor.

Game Center


Bir diğer özellik olarak game center 'da iOS 'dan Mac OS 'a taşınanlardan..

AirPlay Mirroring

İle Mac'inizde bulunan içeriği AppleTV aracılığı ile televizyonunuzda wireless üzerinden gösterebiliyorsunuz..

Twitter

Twitter da artık sisteme entegre olarak geliyor.

NOT: Yeni bir Mac OS geliyorsa.. Yeni macbook serileri yakındır :) Intel 22 nano metrelik ivy bridge işlemcileri ile de bilgisayar tasarımlarını daha "ince"  yapmanın önünü açıyor olacak önümüzdeki günlerde. Mac OS X Mountain Lion çıktıktan kısa bir süre sonra 15" macbook air veya o kıvamda yeni macbook pro'lar görürsek hiç şaşırmayın :)

Ki zaten yeni iPad3 'de yolda ;)


No comments: