IBM Yazılım Akademisi 2009


Merhabalar ,

IBM Yazılım Akademisi 2008 ' den bahsetmiştim daha önce. Geçen sene ilki gerçekleşen "IBM Yazılım Akademisi" 'nin sadece bir yarışma değil uzun vadeli bir proje olduğunu her fırsatta dile getirmişti IBM Türkiye. Şimdi Akademinin ikinci yılındayız ve bu organizasyon gelişerek devam ediyor.
Yazılım Akademisi 2009 duyurularından blogumda bahsetmiştim. Yazılım Akademisi sitesi yenilendi. 2009 'daki akademinin rengi belirlendi , ana tema duyuruldu : PURE XML !


Daha önce duymayanlar, merak edenler için Yazılım Akademisi' nden bahsedelim, nedir, ne yapar ve ne yaptı ?

IBM Yazılım Akademisi adından da anlaşılacağı üzerine IBM 'in düzenlediği, Türkiye ve KKTC'deki üniversiteleri kapsayan, üniversiteler arası bir yarışma. Yarışma diyorum çünkü formatı bu. Fakat Yazılım Akademisi'ni sıradan bir yarışma olarak değerlendirmek çok yanlış olacaktır. Türkiye'nin dört bir yanında ve Kıbrıs'ta düzenlenen eğitimleri, vizyonu ve edindiği misyonu ile Yazılım Akademisi sıradan bir yarışmadan daha ötesi.
IBM, Yazılım Akademisi organizasyonu ile üniversiteli gençleri iş hayatına hazırlamak, onlara gerçek iş projelerinde yer almalarını , geliştirmelerini ve sunmalarını sağlamak, yazılım konusunda eğitimli, tecrübeli kişiler yetiştirmek görevlerini üstlenmiş ve bunun için harekete geçmiştir.

Peki size ne katacak Yazılım Akademisi ?

Bahsettiğim gibi gerçek iş projeleri üzerinde çalışmanızı, geniş çaplı bir proje nasıl olur? Aşamaları nelerdir? Ne gibi teknik bilgi gerekir gibi konularda kendinizi geliştirmenizi, öğrenmenizi sağlayacak.
Sizi tenik açıdan gelişmeye itmenin yanı sıra daha önce bilmediğiniz, farkında olmadığınız veya bilmenize rağmen tecrübe etmediğiniz konularda bilgi sahibi yapacak (bilgiyi direk vererek değil ona ihtiyaç duymanızı sağlayarak , tabi bu bilgileri edinmenize de yardımcı olacak). Güzel bir organizasyonun içinde bulunma heyecanını ve neşesini tatmanızı sağlayacak, vizyonunuzu genişletecek, sizi mutlu yapacak .
Bunları nereden mi biliyorum ? Çünkü oradaydım :) Yazılım Akademisi 2008 ' e NAT Ekibi ( Ben, Kerem Tiryaki ve Ceyda Türk )(Finaldeki 10 ekipten) olarak katıldık.

Yazılım Akademisi 2009 ile ilgili daha fazla bilgi için sitesini incelemenizi tavsiye ederim. Herhangi bir sorunda, soruda veya başka bir konuda bana mail atabilirsiniz.

No comments: