Android nedir?

Google'ın geliştirdiği açık kaynak kodlu ve içerisinde işletim sistemi de barındıran, mobil cihazlar için hazırlanan yeni bir platform android.
Açık kaynak kodlu olması ve google'ın geliştiriyor olması onu çok esnek ve yeniliğe açık kılıyor. Peki ne sunuyor Android ?

İşte Android resimlerinden birkaçı :



















Google bizim için ( Yazılım geliştirenler veya yazılım geliştirmeye ilgi duyanlar ) Android yazılım geliştirme kiti olan Android SDK 'sını da sunuyor. Bu SDK üzerinde kodlarımızı Java kodu olarak yazıyoruz ve yazılan kodlar gömülü uygulamalar için geliştirilen Dalvik sanal makinası üzerinde çalışıyor. Dalvik sanal makinasının Linux kerneli üzerinde çalışması da diğer bir artısı.

Android için uygulama geliştirmek için gereken herşey google android sayfasında sunulmuş ve açıklanmış. Android için yazılım geliştirme hakkında daha fazla bilgi için Android Yazılım Geliştirme linkine bakmanızı öneririm.

Çok yakın zamanda final sürümü çıkacak olan Android hakkında daha fazla bilgiyi Blogumu takip ederek veya Google Android sayfasını inceleyerek edinebilirsiniz.

No comments: